Ro
 

En
 My mail@ifa
>> Events > The Scientific Workshop EUREKA > Topics
or


Contacts:
Institute of Applied Physics
5 Academiei str.
Chisinau, MD-2028
MOLDOVA (Rep. of)
phone: +(373) 22 738150
fax: +(373) 22 738149
email: [javascript protected email address]
Sorry, you have been redirected:
page /en/events/eureka/topics is available only in Romanian.

 

 

 

CINE ?

liceeni și studenți

UNDE ?

Institutul de

Fizică Aplicată

Noi nu întotdeauna reușim să construim un viitor pentru tinerii noștri, dar cu certitudine putem pregăti tinerii pentru viitor

Joi, 7 noiembrie, atelierul științifico-didactic “EUREKA” din cadrul Institutului de Fizică Aplicată a organizat excursii ocazionate Zilei Internaționale a Științei pentru Pace și Dezvoltare.

Studenți și masteranzi de la universitățile USDC și UST au vizitat laboratoarele “Metode Fizice de Studiere a Solidului “Tadeusz Malinowski” și Laboratorul Materiale pentru Fotovoltaică și Fotonică”, unde au făcut cunoștință cu echipament modern, cu metodele de cercetare, cu rezultatele performante obținute de cercetătorii R. Moldova și cu posibilitățile de continuare a studiilor în domeniul cercetării.

  

 

Cu ocazia jubileului de 1 an al atelierului ”EUREKA” și în ajun de Ziua Științei am primit aprecieri de la unele colective de elevi și profesori care au participat la activitățile atelierului

 

Stimați colaboratori ai Atelierului Științific EUREKA”
Cu drag vă comunic, că în anul de studii 2018-2019 elevii IPLT Al. Ioan Cuza” au vizitat atelierul Eureka, în cadrul căruia au efectuat 2 lucrări de laborator. E de menționat că acest atelier este binevenit, deoarece în instituțiile de învățământ preuniversitar, nu întotdeauna există posibilitatea efectuării lucrărilor practice de către elevi, acestea fiind demonstrate de cele mai multe ori de către profesor. Faptul că au lucrat singuri, cu un utilaj nou, i-a impresionat pe elevi, i-a motivat și le-a trezit curiozitatea de a afla mai multe depre substanțele chimice utilizate în viața de zi cu zi și deasemenea le-a dezvoltat anumite deprinderi de lucru. Nu în ultimul rând am rămas încântați de bunătatea și amabilitatea colaboratorilor acestui atelier de lucru.
Vă mulțumim că ne oferiți posibilitatea de a dezvolta la elevi anumite competențe. Asteptăm alte provocări și alte invitații la atelierul științific ”EUREKA”
Cu respect, Trelea Inga, profesor de chimie, IPLT ”Al. Ioan Cuza”

 

Vă mulțumim pentru activitățile desfășurate în cadrul atelierului EUREKA” și pentru aportul întru susținerea elevilor și profesorilor. Mulțumim că ați fost alături și sperăm că vom colabora în continuare.

Cu drag, colectivul de elevi ai IP LT „T. Vladimirescu” și prof. Lazariuc M.

 

Ne puteți contacta la numărul de telefon +373-22-73-81-54  sau la adresa de e-mail [javascript protected email address]

A. Lucrări practice legate de neutralizare în mod operatoriu, descrierea completă:

  • Titrarea acidului citric din lămâie (A: titrare potențiometrică, B: în prezența indicatorului)
  • Dozarea unei pastile de aspirină
  • Determinarea concentrației mol/L și g/L a soluției comerciale de oțet (A: titrare potențiometrică, B: în prezența indicatorului)
  • Determinarea pKa și a masei molare a unui mono sau diacid necunoscut
  • Dozarea acidului fosforic din Coca-Cola
     

B. Utilizarea TICE (tehnologii de informare și comunicare în educație) în lucrările practice de chimie

  • Studiul geometriei moleculelor cu ajutorul tabletelor/telefoanelor portabile
     

C. Lucrări practice pe baza reacțiilor de oxido-reducere

  • Reacții de oxido-reducere
     

D. Lumea infinitului mic 

  • Video și demonstrații ale aplicării microscopului în cercetarea materiei
     

E. Chimia distractivă

  • Efectuarea de către elevi a 4 experiențe (decompoziția catalitică a apei oxigenate H2O2), studiul proprietăților absorbante ale polimerilor hidrofili (utilizați în pampers), studiul cromatografic al coloranților alimentari și coloranților folosiți în carioci, determinarea pH-ului în produsele utilizate în uz casnic
     

F. Fizică aplicată

  • Studiul cristalelor cu ajutorul razelor X
report a bug close

Report a bug