Ro
 

En
 My mail@ifa
>> Evenimente > Atelierul științific EUREKA > Despre IFA
sau


Contacte:
Institutul de Fizică Aplicată
str. Academiei, 5
Chișinău, MD-2028
MOLDOVA (Rep.)
tel.: +(373) 22 738150
fax: +(373) 22 738149
e-mail: [javascript protected email address]

 

 

 

CINE ?

liceeni și studenți

UNDE ?

Institutul de

Fizică Aplicată

Noi nu întotdeauna reușim să construim un viitor pentru tinerii noștri, dar cu certitudine putem pregăti tinerii pentru viitor

Joi, 7 noiembrie, atelierul științifico-didactic “EUREKA” din cadrul Institutului de Fizică Aplicată a organizat excursii ocazionate Zilei Internaționale a Științei pentru Pace și Dezvoltare.

Studenți și masteranzi de la universitățile USDC și UST au vizitat laboratoarele “Metode Fizice de Studiere a Solidului “Tadeusz Malinowski” și Laboratorul Materiale pentru Fotovoltaică și Fotonică”, unde au făcut cunoștință cu echipament modern, cu metodele de cercetare, cu rezultatele performante obținute de cercetătorii R. Moldova și cu posibilitățile de continuare a studiilor în domeniul cercetării.

  

 

Cu ocazia jubileului de 1 an al atelierului ”EUREKA” și în ajun de Ziua Științei am primit aprecieri de la unele colective de elevi și profesori care au participat la activitățile atelierului

 

Stimați colaboratori ai Atelierului Științific EUREKA”
Cu drag vă comunic, că în anul de studii 2018-2019 elevii IPLT Al. Ioan Cuza” au vizitat atelierul Eureka, în cadrul căruia au efectuat 2 lucrări de laborator. E de menționat că acest atelier este binevenit, deoarece în instituțiile de învățământ preuniversitar, nu întotdeauna există posibilitatea efectuării lucrărilor practice de către elevi, acestea fiind demonstrate de cele mai multe ori de către profesor. Faptul că au lucrat singuri, cu un utilaj nou, i-a impresionat pe elevi, i-a motivat și le-a trezit curiozitatea de a afla mai multe depre substanțele chimice utilizate în viața de zi cu zi și deasemenea le-a dezvoltat anumite deprinderi de lucru. Nu în ultimul rând am rămas încântați de bunătatea și amabilitatea colaboratorilor acestui atelier de lucru.
Vă mulțumim că ne oferiți posibilitatea de a dezvolta la elevi anumite competențe. Asteptăm alte provocări și alte invitații la atelierul științific ”EUREKA”
Cu respect, Trelea Inga, profesor de chimie, IPLT ”Al. Ioan Cuza”

 

Vă mulțumim pentru activitățile desfășurate în cadrul atelierului EUREKA” și pentru aportul întru susținerea elevilor și profesorilor. Mulțumim că ați fost alături și sperăm că vom colabora în continuare.

Cu drag, colectivul de elevi ai IP LT „T. Vladimirescu” și prof. Lazariuc M.

 

Ne puteți contacta la numărul de telefon +373-22-73-81-54  sau la adresa de e-mail [javascript protected email address]

Proiectul ”Crearea atelierului științific pentru elevi și studenți EUREKA” a fost conceput de către dr. J. Gradinaru și e în faza de realizare în parteneriat cu Institutul de Fizică Aplicată în cadrul Programului guvernamental de granturi pentru abilitarea femeilor din diasporă, DIASPORA ENGAGEMENT HUB, implementat de către Cancelaria de Stat prin intermediul Biroului relații cu diaspora (BRD) și finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

Julieta Grădinaru – dr. în științe chimice, coordonator de formare a laboranților chimiști, Institutul de Chimie, Universitatea din Neuchâtel, Elveția.

Studii:
1986 - Diploma de studii superioare universitare: facultatea de chimie (Universitatea de Stat din Moldova (USM))
1993 -  Diploma de doctor în științe chimice (USM)
2018 - Diploma de studii pedagogice post-universitare MAS (Master of Advanced Studies ) la HEPV (Haute école pedagogique Vaud), Elveția.

Experiența profesională: din 1988 a activat în cercetare academică în R. Moldova (în cadrul Institutului de Chimie în laboratorul de Chimie Coordinativă sub conducerea acad. N. Gărbălău, unde s-a format ca cercetator și savant, continuând activitatea și până în prezent) și concomitent din 2001 în Elveția în domeniul chimiei fundamentale (anorganice, analitice), chimiei farmaceutice și industrie. O vastă paletă de experiență în sistemul academic autohton (R. Moldova) precum și responsabilități manageriale și organizatorice în sistemul academic elvețian: la Universitatea din Neuchâtel, Universitatea din Geneva, CHUV, în industrie: B. Braun Medicals (Vaud), Epithelix (Geneva). Co-autor a 40 articole științifice.

Experiența didactică în sistemul universitar (Neuchâtel) și în sistemul educației publice elvețiene (colegii și licee).

report a bug close

Report a bug