Ro
 

En
 My mail@ifa
>> Proiecte anterioare > ANCD 21.80013.5007.1M
sau


Contacte:
Institutul de Fizică Aplicată
str. Academiei, 5
Chișinău, MD-2028
MOLDOVA (Rep.)
tel.: +(373) 22 738150
fax: +(373) 22 738149
e-mail: [javascript protected email address]

Proiectul ANCD 21.80013.5007.1M Elemente optice difracționale polarizate în nanostructuri din filme subțiri din sticle calcogenice și azopolimeri: modelare și implementare

Tip : Proiect internațional în cadrul Programului ERA.Net Rus Plus
Conducător : Elena Achimova, dr.hab.
Durata : 2021 - 2023
Laborator(~oare) : Laboratorul Materiale pentru Fotovoltaică și Fotonică

Scopul general al proiectului a fost ingineria elementelor optice difractive (EOD) polarizate multifuncționale, înregistrate în nanostructuri din filme subțiri de azopolimeri (AP) din sticle calcogenide (SC) pentru aplicare în nanofotonică și biomedicină.

Obiectivele proiectului:

1. Elaborarea algoritmilor pentru proiectarea EOD multifuncționale luând în considerație anizotropia fotoindusă în mediile de înregistrare.
2. Obținerea mediilor de înregistrare pe bază de nanostructuri din filme subțiri de SC și AP cu anizotropie fotoindusă, potrivite pentru înregistrarea EOD polarizate.
3. Dezvoltarea metodelor de holografie optică și digitală de polarizare pentru înregistrarea EOD multifuncționale polarizate.
4. Adaptarea microscopului holografic digital, incluzând procesarea optică și digitală a imaginilor în timp real, pentru măsurători cantitative ale anizotropiei fotoinduse a mediilor transparente subțiri și a EOD polarizate.
report a bug close

Report a bug